Algemeen

Voor geneesmiddelen voor al uw huisdieren kan u bij ons terecht: hond, kat, paard, geit, schaap, vogels, vissen, enz...

Ontwormen

Ontwormingsproducten bestaan onder de vorm van pillen, pasta's en zelfs druppeltjes voor in de nek. Ze worden over het algemeen goed verdragen en zijn veilig. Niet alle producten dekken het volledig spectrum, vooral lintwormen vereisen nogal eens een aangepaste behandeling.

Wanneer je moet ontwormen hangt af van een aantal factoren. Volg in elk geval steeds de specifieke aanwijzingen van de dierenarts.
- ontwormingskuur best starten voor vaccinatie
- pups, op weken 2/4/6/8, daarna maandelijks tot 1 jaar oud
- volwassen dieren die binnen blijven, 2 maal per jaar
- volwassen dieren die vaak buiten komen, 4 keer per jaar

Vaccinaties

Zorg er voor dat uw dier correct gevaccineerd is. Voor de vaccinaties kan u bij uw dierenarts terecht. Hij zal u een vaccinatieboekje meegeven waarin genoteerd staat waarvoor en wanneer u huisdier gevaccineerd werd. Indien u , samen met uw huisdier, naar de Ardennen of buitenland op vakantie gaat, kunnen er eventueel bijkomende vaccinaties zoals voorbeeld voor rabiës nodig zijn.

Vlooien en teken

Ook hier geldt: beter voorkomen dan genezen. Er bestaan verschillende methoden om vlooien en teken weg te houden en te bestrijden: vlooienbandjes, druppeltjes om in de hals aan te brengen, sprays om het dier mee in te spuiten, ...

Speciale voeding

U kan bij ons terecht om de speciale dieetvoeding, die door uw dierenarts is voorgesteld, te bestellen. Hou er wel rekening mee dat dit enkele dagen kan in beslag nemen omdat sommige van deze voedingen rechtstreeks door de firma geleverd worden.

Voorschrift bepaalde geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik zijn uitsluitend verkrijgbaar op voorschrift van uw dierenarts. De laatste jaren is de wetgeving rond dierengeneeskundige geneesmiddelen enorm toegenomen. Op elk diergeneeskundig voorschrift moet de apotheker de naam en het adres van de eigenaar van het dier vermelden.